L’Estimulació cognitiva
Al llarg de la història la humanitat ha buscat incansablement l’elixir de l’eterna joventut. Però què en farem de mantenir-nos joves per fora si no ens ocupem de frenar el deteriorament de les nostres capacitats mentals?
Quan apareixen els primers símptomes de pèrdua de memòria i/o habilitats, l’estimulació cognitiva és la millor resposta. Es tracta d’accions que busquen mantenir els processos cognitius: memòria, càlcul, atenció, habilitats socials, percepció... endarrerint el seu deteriorament i augmentant l’autonomia de la persona alhora que millora l’autoestima.
Hom pot pensar que aquest tractament s’adreça tan sols a les persones de la tercera edat o que pateixen els símptomes de les primeres etapes de l’Alzheimer. És així en bona part, però no sempre. Persones adultes o joves que han patit una lesió cerebral a causa d’un accident o malaltia necessiten estimulació cognitiva per ajudar en la seva rehabilitació. En el cas del infants i adolescents també pot ser de gran ajuda a l’hora de millorar per exemple, el rendiment intel·lectual. I ja per últim, totes aquelles persones que per l’estrès del dia a dia es puguin veure “superades” i patir lapsus de memòria, l’estimulació cognitiva podrà ser-los de gran ajuda.
La psicòloga d’ASISgrup Lau Rodriguez ens ho explica amb tot detall en el següent vídeo.
ASISgrup us oferirà un ventall d’activitats personalitzades i adaptades a les necessitats de cada persona.
Podeu consultar-nos aquí o trucar-nos al 972 410 325.
estimulacio cognitiva ASISgrup ASISgran rehabilitacio psicologa Girona alzheimer demencia