Cercar

Blog - Blog

Blog

La depressió en la gent gran

No són els anys de la vida el que compten; és la vida dels teus anys. (Abraham Lincoln)

Envellir és un procés natural pel que tots passem, però a la vellesa no tots hi arribem igual, en les mateixes condicions; són aquestes les marcaran el benestar emocional amb el que visquem l’última etapa de la nostra vida.

Així com arribar a grans pot significar el descans, la serenor o la recompensa a una vida de treball, també pot suposar alhora conviure amb la solitud, veure la nostra autonomia disminuïda per malalties degeneratives o cròniques, patir la pèrdua de familiars i amics propers, suportar precarietat econòmica... Són molts els factors doncs que amenacen l’estat d’ànim de la persona, provocant tristesa, apatia, ansietat o baixa autoestima i com a conseqüència, la possibilitat de desencadenar un trastorn mental cada vegada més estès entre la població de la tercera edat: la depressió

Les conseqüències mentals són clares, però alhora també pot veure’s directament afectat l’estat fisiològic per exemple, disminuït la gana, provocant insomni o cansament perjudicant encara més la salut de la persona.

Cal destacar una dada important de l’estudi europeu Eurodep de 2016, en el que s’afirmava que el 12,3% de la població de gent gran pateix depressió. I el més alarmant,  l’índex seria encara més alt, ja que molts individus no acudeixen al metge per ser diagnosticats.

Evitar la soledat de la persona serà de vital importància, ja que el sentiment d’aïllament pot afectar molt negativament en edats avançades. Tenir al costat algú amb qui interactuar, fer activitats i exercicis o algú qui controli els hàbits alimentaris ajudarà a crear un entorn en el que la persona estigui més protegida.

Amb els nostres serveis sociosanitaris d’ASISgran podem ajudar-vos, donant suport als més grans:

  • Servei d’Atenció a Domicili amb tasques d’assistència per manca d’autonomia, ajudant a millorar la qualitat de vida.
  • SAD Intervenció per usuaris afectats trastorns mentals, de conducta, amb discapacitats....
  • Acompanyaments per donar suport en tasques fora del domicili, potenciar l’exercici, fer passejades...
  • Treballadores de la llar per cobrir jornades àmplies ajudant en les tasques domèstiques.

Podeu contactar amb nosaltres al 972 410 325 o a través del nostre formulari de contacte.

 

 

 

sociosanitari depressió tercera edat alzheimer gent gran trastorn


Documents

No hi ha documents a mostrar