Cercar

Blog - Blog

Blog

Cohousing senior: l’alternativa a les residències en l’era post-Covid

Experts en diferents àmbits com la sociologia o l’economia, coincideixen en que la crisi de la Covid-19 accelerarà canvis en la societat que ja havien començat, com per exemple noves dinàmiques de treball, formes de relacionar-se, de consumir, de viure...

De viure, i com viure, ens referim en aquest article, parant atenció en la població més colpejada per la pandèmia del Coronavirus: la gent gran. I és que van ser 19.000 els morts durant la crisi sanitària en residències d’avis a tot l’estat espanyol. És per això que aquests centres no han deixat d’estar en el punt de mira tots aquest mesos, tant per la seva gestió, com per la inversió destinada en personal.

Amb tot, la situació viscuda fa que ens replantegem altres fórmules d’habitatge a la tercera edat per afrontar la crisi actual. És aquí on entra el cohousing com a model de vivenda col·laborativa amb dret d’ús.

El cohousing es presenta com l’alternativa de viure en un entorn medicalitzat com són les residències, col·lectivitzant serveis per abaratir costos. Però alhora suposa un fort incentiu social, que permet fer front a una altra pandèmia, malauradament present a molts països del món: la soledat.

Les circumstàncies personals no són les mateixes en totes les persones grans, i per això es poden buscar alternatives com aquesta a les residències, si la persona així ho necessita.

En un habitatge compartit la persona té el propi espai dins la vivenda, però a la vegada comparteix zones comunes i serveis.

Co-viure permet un envelliment actiu, amb un entorn on col·laborar, participar, seguir aportant a la societat, potenciar en definitiva, la convivència. Tot això afavorint l’estat anímic de la persona, evitant la soledat i l’aïllament, protagonistes en moltes llars de gent gran aquests mesos de confinament que hem viscut.

El cohousing dóna resposta doncs a aquelles persones grans que no volen dependre dels seus fills, i alhora tampoc volen sentir-se aïllats i busquen seguir decidint sobre la seva pròpia vida.

L'adaptabilitat de l’habitatge és un altre dels concepte que està directament lligat al cohousing, i al que s’ha de donar resposta, per tal que les persones grans visquin en un entorn salvant tots els obstacles de mobilitat.

ASISgrup apostem per aquesta nova manera de viure la vellesa, en companyia i compartint despeses amb la iniciativa CO-MPARTIM. Poseu-vos en contacte i us oferirem més informació sobre aquest model d’habitatge que va sumant cada vegada més adeptes.

cohousing coviure cohabitatge TERCERA EDAT covid19 coronavirus residencies gent gran atenció sociosanitària ASISGRUP Contractar equip neteja Girona compartim


Documents

No hi ha documents a mostrar